top of page

Haarverlies bij menopauze

Tijdens de menopauze ondergaan vrouwen hormonale veranderingen, waaronder een afname van oestrogeen en progesteron. Terwijl DHT (dihydrotestosteron) van nature meer geassocieerd wordt met mannelijke hormonen, hebben vrouwen ook kleine hoeveelheden testosteron in hun lichaam die kunnen worden omgezet in DHT. Dus hoewel de niveaus van DHT over het algemeen lager zijn bij vrouwen dan bij mannen, kan DHT nog steeds een rol spelen tijdens de menopauze.

Tijdens de menopauze kan een verandering in hormonale balans van invloed zijn op de verhouding tussen oestrogeen en testosteron, wat op zijn beurt de conversie van testosteron naar DHT kan beïnvloeden. Een toename van DHT-niveaus kan mogelijk bijdragen aan problemen zoals haarverlies en dunner wordend haar bij sommige vrouwen tijdens en na de menopauze.

Het is dan ook raadzaam om een preparaat te nemen dat de vorming van DHT terug in evenwicht brengt.  Wij bij Hair clinic Mechelen werken met een natuurlijk preparaat zonder hormonen maar kruiden die uw hormoonhuishouding reguleren.

Voor meer informatie , boek uw gratis intake gesprek. 

bottom of page